Kolozsvári Grandpierre Emil - A burok

Könyvek:  Főkönyvmoly
Kolozsvári Grandpierre Emil - A burok

Fülszöveg

Fülszöveg: Egy keserédes regény egy „idős” – 52 éves – vezető pozicióban dolgozó férfi és egy 22 éves, egyetemista és dolgozó lány kapcsolatáról. A cselekmény a férfi szemszögéből van leírva, bemutatva. Ebből ismerhetjük meg a szerelme kivirágzását, lobogását, gondjait, vívódásait. A lány karaktere csak nagyjából van megformálva, kirajzolva...
A regény 1964-ben írodott,


Részlet a regényből:
– Tehát öntsünk tiszta vizet a pohárba. Hadd halljam, Bungikám, mi ez a kapcsolat neked? Vége a beutalásnak, vége a szerelemnek, csaó bambina, csaó, csaó? Vagy több?
Elemér tanácstalanságában a testsúlyát cserélgette egyik lábáról a másikra.
_ Félre ne érts, bungalófej – mondta a lány nyugtatásképpen –, véletlenül azt ne hidd, hogy úriemberi felépítményed romjait akarom reaktiválni. De a jövőről is beszélni kell. Nyögj már valamit, úgy elkenődtél, mint a vaj a piritóson.
A hosszú és teljesen váratlan zuhanás után Elemér földet ért.
– Ha jól értettem – szólalt meg fanyarul –, választás elé állítasz.
– Én? Téged? Ez egészen úgy hangzik, mintha te magad nem tudnál választani. Röhejes! Hát ki válasszon helyetted? A problémát, Bungikám, neked kell elmélyíteni. Mert azt, hogy mit akarsz, senki más nem döntheti el, csak te. Egy hétig nem találkozunk, vizsgázom, tudod?
Osztályozás (1-10) : 10

Vélemény, idézetek

Kapcsolat

>>> Jelentkezz be a kapcsolat adatok megjelenítéséhez <<<

Nem küldhetsz hozzászólást!