Julie Lawson Timmer - Öt nap

Könyvek:  Főkönyvmoly
Julie Lawson Timmer - Öt nap

Fülszöveg

Fülszöveg: Brutálisan indul a regény:
"MARA MÁR RÉGEN ELDÖNTÖTTE, HOGY HOGYAN FOGJA CSINÁLNI: altató, vodka és szén-monoxid. Magában úgy nevezte: a „garázskoktél”. Szinte elegánsan hangzott, és amikor hangosan is kimondta, néha még el is hitte magának, hogy nem is olyan borzasztó."
***
É​s erre, 5 nap múlva fog sor kerülni, születésnapján.
Az indíték: Mara, a főszereplő, Huntington kórban szenved , és állapota egyre romlik. ( Huntington kór: egy neurodegeneratív idegrendszeri betegség, mely az agyban található bizonyos idegsejtek elhalásával jár. Ennek következtében a betegben akaratlan mozgások, érzelmi labilitás és totális szellemi leépülés alakul ki. Bár a betegség aránylag lassú lefolyású, halálos). Mara az elhatározásával szeretne véget vetni ennek a kilátástalan állapotnak, mielőtt még döntésképtelenné és magatehetetlenné válik.
Figyelem! Ha végigolvastad az első három oldalt, többet nem tudod letenni a könyvet!
Én szóltam....

És akkor a hivatalos fülszöveg:
Már ​​négy év óta pipálgatja a halála előtti teendőinek hosszú listáján a tételeket, és most, mindössze öt nappal előtte még mindig eszébe jutnak dolgok, amiket meg kellett volna tennie.
Mara Nichols sikeres ügyvéd, szerető feleség és egy örökbe fogadott kislány boldog édesanyja. Élete maga a megtestesült amerikai álom, egészen addig, amíg rejtélyes rosszulléteivel orvoshoz nem fordul. A diagnózis hihetetlen.
Scott Coffman középiskolai tanár. Úgy érzi, végre minden kívánsága teljesült. Felesége sokévnyi hiábavaló próbálkozás után gyermeket vár. És egy éven át nevelhetik Curtist, a nagyszájú nyolcéves kisfiút, akinek az anyja börtönbe került. Igazi család ők hárman, nemsokára négyen.
Scottnak és Marának is öt napja maradt, hogy búcsút vegyen a szeretteitől. Hogyan lehet elviselni az elviselhetetlent? Hogyan lehet lemondani arról, ami a legfontosabb az életünkben? És mennyi áldozatot tudunk hozni a szeretteinkért?​

Vélemény, idézetek

Neked nem kell jónak lenned, sem bátornak vagy erősnek, sem
semmi másnak, ami távol áll tőled. Csak az legyél, aki vagy, és
azt tedd, amit Te akarsz, és azt erezd, amit Te akarsz érezni.
És ezt a magad kedvéért csináld, senki másért! És aki mást
mond, az téved. Ezt nem kell megmondanod nekik, elég, ha
gondolod.

 

Hasonló téma:


Kapcsolat

>>> Jelentkezz be a kapcsolat adatok megjelenítéséhez <<<

Nem küldhetsz hozzászólást!