A.J. Christian - A férfiakkal csak baj van?!

Könyvek:  Főkönyvmoly
A.J. Christian - A férfiakkal csak baj van?!

Fülszöveg

Fülszöveg: Bevezető helyett
Alapvetően csodálatosnak tartom a férfiasságot. Az erőt, amely éppúgy megnyilvánulhat az izomzatban, mint az elmében: a hím teremtőerejével megvalósított felfedezések és találmányok felmérhetetlen mértékben lendítették előre az emberiség fejlődését. Arról nem is beszélve, hogy milyen sokat jelent egy erős, biztonságot adó férfiváll egy nőnek és a gyermeknek. S noha a legtöbb fehérnép áhítja és élvezi a férfitársaságot, napjaink tudományos/szociológiai felmérései szerint a házasságok fele válással ér véget. S míg ez a szám magasnak tűnhet, valójában sokkal rosszabb a helyzet! Gondolkodj tisztán és logikusan:
ha most szingli vagy, a kapcsolataid száz százaléka végződött szakítással, ha nem – és korábban már voltak partnereid –, akkor „csak” kilencvenkilenc. Bizony, a szív titkait nem érdekli az elméleti matematika.
Hölgyeim, ez a könyv elsősorban hozzátok, a szépség és kellem letéteményeseihez szól – nem véletlen, hogy a nőt első szám második személyben szólítom meg. S hogy miről?
Természetesen a férfiról. A következő lapok, mint afféle párkapcsolati kiskáté, bemutatják a férfi árnyékos és fényes oldalát. Azt, hogy miképp lehet tartalmas párkapcsolatot kialakítani és fenntartani vele most, amikor a válás a mindennapok része lett. Mivel az univerzális elvek általánosítás útján jönnek létre, próbáld ne szó szerint értelmezni a leírtakat. Sokszor akkor kerülhetsz közelebb az igazsághoz, ha felcseréled a „férfi” és „nő” szavakat: mivel mindkét nem magában hordozza a másikat, megeshet, hogy a férfias gondolkodás említésekor magadra, míg a nőies érzelmek kapcsán a párodra ismersz. Arról nem is beszélve, hogy nem létezik – és nem is fog – olyan könyv, amely teljesen bemutathatná az ember működését; mivel minden férfi más, ne a konkrét példákat, az elveket igyekezz megragadni. Ne feledd: a határtalan Valóság ábrázolásakor az általánosságok messzebbre mutatnak a kikristályosodott törvényeknél, mert a mindennapi igazságok nem kötik gúzsba az elmédet, nem ölik meg a képzeletedet, nem pusztítják el a kreativitásodat.
S végül egy baráti jó tanács. Nehéz könyv ez. Első olvasásra csak felszínesen érthető. S nem csak összetettsége, inkább húsba vágó tartalma miatt. Mert a Valóságot adja a kezedbe. Mert összetöri az illúziók és hazugságok világát. Ha valamiért nem akarsz szembesülni a Valósággal, tedd félre, és csak akkor vedd elő, ha már vágysz a valódi felismerésre. Ám ha kíváncsi vagy a hétköznapok mögött megbúvó elvekre és a párkapcsolat valódi mozgatórugóira, a következő oldalak tanulságosak lehetnek. Könnyen lehet, hogy sok
mindennel nem értesz majd egyet. Ez nem baj, sőt, kifejezetten előnyös: nem az a lényeg, hogy elfogadd és ész nélkül alkalmazd a leírtakat, hanem az, hogy olvasás közben új gondolataid szülessenek. Ha zsigerből elhiszed a saját elméleteidet, biztosan tévedsz, ha az
enyémeket, akkor mindketten tévedünk, ám ha hagyod, hogy a könyv új lehetőségeket ébresszen benned, közelebb kerülhetsz ahhoz a kapcsolathoz, amelyben élni szeretnél. S noha egy párkapcsolat két emberen múlik, ha te már készen állsz, a párod is könnyebben
indulhat meg önmaga és közös boldogságotok útján.

Vélemény, idézetek

A. J. Christian (szül.: Hrubos Krisztián) életéről nagyon keveset tudunk, az információk nagy része ellentmondásos. Azok akik ismerik, általánosságban két csoportba oszthatók: megvetik őt és mindenkit, aki olvassa/hallgatja őt, a másik csoport, aki felnéz rá, és tanulni szeretne tőle. Hogy mit, az kérdés még talán előttük is, főleg, hogy Christian minden lehetséges fórumon kijelenti, hogy ő nem tanító, és esze ágában sincs senkit tanítani.

Életéről és "tanításairól" nagyon sok fórumon folynak viták (csak a példák kedvéért: index.hu, Nők Lapja Café), főként a két tábor ütközteti véleményeit. Mindezek AJC-t egyáltalán nem érdeklik, ezektől függetlenül éli életét, és heti rendszerességgel tart különféle előadásokat. A nyári szünet kivételével (amikor táborokat szervez) általában kéthetente van nyilvános előadás, vele váltott héten pedig Csend-gyakorlat.

Annak ellenére, hogy saját bevallása szerint nem tanít, tart kurzusokat, melyen a Tudatos Figyelemről van szó. Mellesleg a Figyelem az, melyet Christian minden előadásán megemlít, mindent erre vezet vissza.

Sokan felróják neki, hogy tudását csak összelopkodta nagy nevektől, úgymint Oshótól, Szepes Máriától, Müller Pétertől, és a régi nagyoktól: Buddha, Jézus, Mohamed, Krisna, Lao Ce, stb. Való igaz, hogy mondanivalója sok helyen hasonlít az említettekéhez, mégsem egyezik azokkal teljes mértékben. Ilyen témában (ezotéria, spiritualizmus) manapság, ugyanúgy, mint a zenében, szinte lehetetlen teljesen újat alkotni, teljesen újat mondani. Christian amúgy sem mondja ezo-gurunak magát. Amikor hitére terelődik a szó, kiderül, hogy nem keresztelték meg, nem tagja semmilyen vallásközösségnek, szektának; viszont egyiket sem ítéli el, helyezi a másik fölé vagy alá. Kijelentései ellenére sokan tartják egyház- és vallásellenesnek.

A legfontosabbnak az emberi szabad gondolkodást tartja. A mindentől szabad gondolkodás: társadalomtól, neveléstől, családtól, gondolatoktól, érzelmektől. Azt mondja találjuk meg a saját életünket és ne másoktól próbáljuk megtanulni, erre is jó eszköznek tartja a Tudatos Figyelmet. Nagyon sokan vádolják éppen ezek miatt szabadossággal, erkölcsi bomlasztással, társadalomrombolással, sőt egyesek még fiatalkorúak gondolatvilágának mérgezésével is.

Könyveiben az alábbi fogalmak kapják a főszerepet: Figyelem, Tudatosság, Boldogság, Teljesség, Egység, stb.


Kapcsolat

>>> Jelentkezz be a kapcsolat adatok megjelenítéséhez <<<

Nem küldhetsz hozzászólást!