Jeanne K. Norweb A ​tiltott ajtó

Könyvek:  csigafi
Jeanne K. Norweb A ​tiltott ajtó

Fülszöveg

Fülszöveg: Van-e ​a világon olyan gyermek, akinek fantáziáját ne gyújtaná fel egy sárkány; s aki ne hatódna meg egy barlangban hüppögő, kicsi zöld sárkánygyerek láttán?
David és Laura életét alaposan fölforgatja ez a sárkányka, aki nem más, mint Nimeon, a Zöld Sárkányok birodalmának hercege. Találkozásukból hamarosan barátság szövődik, sőt, a két gyermek el is kísérheti a megtalált és megmentett Nimeont Sárkányföldre, ahol életre szóló tapasztalatokat szereznek bátorságból, hűségből, áldozatkészségből és hitből.
A kis sárkányból idővel a birodalom legnagyobb királya válik, aki – hogy népét megmentse a pusztulástól – életáldozatával felejthetetlen példát ad. A gyermekek az átélt élmények hatására maguk is emberibb emberré válnak.
Ki nem mondottan, történésekbe, karakterekbe rejtve, mélységesen keresztény ez a mesés fantáziamű, amely megjelenése után gyorsan felkerült az amerikai keresztény könyvkiadók bestseller-listájának élére, 1986-ban pedig elnyerte az amerikai The Gold Medallion Book Award díjat.

Vélemény, idézetek

Kapcsolat

>>> Jelentkezz be a kapcsolat adatok megjelenítéséhez <<<

Nem küldhetsz hozzászólást!