Paeli Suutari - A Suutari-levelek

Könyvek:  Főkönyvmoly
Paeli Suutari - A Suutari-levelek

Fülszöveg

Fülszöveg: A párkapcsolati boldogság, valójában az együttműködés megvalósításának jutalma. Az együttműködés titka, a jó kompromisszumok megkötésében rejlik. A jó kompromisszum lehetősége a jó párválasztáson múlik. De vajon mi az, amit a szüleink sosem mondhattak el nekünk a párválasztásról? Ez a regény – különleges módon – erről szól… …párkeresőknek, házasoknak, nőknek, férfiaknak, szülőknek.

Vélemény, idézetek

... itt, Nyugaton, manapság már elfelejtették ezt. Mint ahogyan a paradicsomot sem hagyják megérni..., ezért esszük egész Európában ízetlenül a paradicsomot. Bezzeg az ógörögöknek még külön szavuk is volt arra, hogy „legmegfelelőbb pillanat valaminek a megtételére” - ez volt a „kairos”; hol van ez már?!

*

 „A szerelem a „mennyország szemüvege” még a pokolban is”

*

 egy férfi először az anyját veszi el feleségül, azután a nővérét, majd harmadik házasságában a feleségét...

*

Egy kapcsolat fejlődése olyan, mint a folyók egyesülése - fokozatosan történik meg, mielőtt a tengert elérik. Különbözőek a gyökereitek, ahonnét eredtek, de útközben bizonyos részeitek megtalálják egymást... azután, ahogy telnek az évek, újabb és újabb részek egyesülnek a lelketekben egyre nagyobb folyamokká. Soha többé nem lesztek már az a kicsi patak, aki voltatok..., de cserébe tiétek az óceán.

*

A házasság egy olyan oázis, amelyet a beszélgetés patakja éltet.

*

A mai fiataloknak tudniuk kellene, hogy igenis létezik a kölcsönösen nagy szerelem, amelynek megvannak a teherbíró alapjai is. Létezik az "igazi", a FÉRFI, aki a lelkünket és a testünket is kiteljesíti, akivel nem mindig könnyű, de aki nélkül sokkal szegényebbek lennénk. Talán nem kellene olyan gyorsan feladni..., akkor több fiatal nő megtalálná. Mert ahogy a Biblia mondja: "Mindent lehet, de nem minden használ."

*

Hidd el, nem akartalak megszeretni és nem akartam ezt az öngyulladást, nem akartam... én nem. Biztos lehetsz benne... legalább annyira, mint ahogyan te is két kézzel tartod magad távol a szakadéktól, hogy lezuhanj vagy szárnyalj velem. A csillagos éjszaka csendjében mindig tisztán látlak és értelek, s néma bizonyossággal, végtelen türelemmel, évszázadokig várok arra, hogy te is megszeress. Ezt szeretném, mert szeretlek. De a szerelem nem engedi. Most nem. Még nem. Bocsásd ezt meg nekem - ... majd egyszer.

*

 


Kapcsolat

>>> Jelentkezz be a kapcsolat adatok megjelenítéséhez <<<

Nem küldhetsz hozzászólást!