Paul Young - A viskó

Könyvek:  Főkönyvmoly
Paul Young - A viskó

Fülszöveg

Fülszöveg: A regény Amerika északnyugati részén játszódik, főszereplője Mackenzie Allen Philips, aki Nannel együtt öt gyermek édesapja, s barátai többnyire csak "Macknek" szólítják.

A regény azzal kezdődik, hogy Mack egy rejtélyes levelet kap, amelyben valaki, aki magát Papának nevezi, meghívja őt a következő hétvégére a viskóba. Már a szótól felkavarodik a gyomra, hiszen a viskóhoz kapcsolódik élete legnagyobb tragédiája, amit csak "A nagy szomorúságként" emleget. A történtek előtt négy évvel ugyanis Mack, három kisebb gyermekével elindult kempingezni a Wallowa tóhoz, amely az Oregon állambeli Joseph mellett fekszik. Két gyermeke kenuzás közben felborul, s mivel fiát a fulladás veszélye fenyegeti, Mack a segítségére siet, s míg ő a fiát menti, addig Missy eltűnik. Miután eredménytelenül kutatják fel az egész helyet, kihívják a rendőrséget, s nemsokára megállapítják, hogy Missyt nagy valószínűséggel egy "katicás gyilkosnak" titulált pedofil rabolta el. Sejtéseik sajnos beigazolódnak, amikor nem messze, egy elhagyatott viskóban megtalálják Missy véráztatta és összeszaggatott kis piros ruhácskáját, amit aznap viselt. Azonban dacára a megerőltető keresésnek, sem a holttestet, sem semmilyen nyomot nem találnak, ami a gyilkosra utalna. Ezek után Mack nem tud kilábalni ebből A nagy szomorúságból, s a helyzetet még az is súlyosbítja, hogy önmagát okolja a történtekért, amiért nem tudta megvédeni Missyt.

A levél morbidságát csak növeli az a körülmény, hogy Mack nem tudja a Papa kire vonatkozhat. Hiszen az ő apja egy alkoholista volt, aki részegségében az egész családját, s köztük főleg a fiát, állandóan verte, s emiatt Mack 13 évesen elment hazulról és a saját lábán volt kénytelen megállni. Vagy a Papa Istenre vonatkozhat? Hiszen Mack feleségének annyira bensőséges kapcsolata volt Istennel, hogy egyszerűen Papának szólította. Vagy esetleg a katicás gyilkos rossz viccéről lenne szó?

Vélemény, idézetek

Kapcsolat

>>> Jelentkezz be a kapcsolat adatok megjelenítéséhez <<<

Nem küldhetsz hozzászólást!