Szepes Mária - A mesés Gondwána

Könyvek:  Főkönyvmoly
Szepes Mária - A mesés GondwánaSzepes Mária - A mesés Gondwána

Fülszöveg

Fülszöveg: Párafátyolba burkolódzó egzotikus magaslatok, elhagyott városok, fenséges sziklaóriások, amelyek néma tanúként tekintenek le a mélybe. Ha vallomásra lehetne bírni őket, sokat mesélhetnének a múlt ködébe veszett civilizációkról, melyek mágikus kultúrája a történelem kezdete előtti időkben velük együtt eltűnt bolygónkról. Vagy mégsem?
A harmadik évezred küszöbén ismét katasztrófa fenyegeti az emberiséget. Ekkor egy csodálatos képességű lányka születik. Szembeszegül a pusztulással és pusztítással, ő lesz a Tibet magaslataira menekültek lelki vezetője, ő segíti át társait Gondwána rejtélyes birodalmába.
„Amit az emberi értelem elképzel, csak azért teheti, mert igaz volt, igaz lehet, és megvalósulhat a jövőben. Különben e koncepció meg sem születhetett volna az agy rejtélyes világegyetemében.”

A regény megjelent „Gondwána boszorkánya” címen is!!!
Osztályozás (1-10) : 10

Vélemény, idézetek

Szepes Mária

1908. december 14-én született Budapesten, művészcsaládban. Névváltozatok: Orsi Mária, Orsy Mária, Papír Mária, Papír Magda. Született: Scherbak Magdolna, névváltozat: Scherbák magyar író, forgatókönyvíró, költő és színész. Írói álneve Orsi Mária, színészként Papír Magdaként szerepelt.

Kereskedelmi érettségit tett, majd a Walter-féle szemináriumban művészettörténetet, irodalmat, pszichológiát hallgatott. 1931-ben férjével együtt Berlinbe utazott, s Hitler föllépéséig Gerling professzor mellett a pszichológiában, irodalomtörténetben, összehasonlító vallásfilozófiában merült el. Ebben az időben karcolatokat írt az Ullstein Berliner Zeitung im Mittag c. napilapban. 1933-ban visszatért Magyarországra, és pár évig a Budapester Rundschau munkatársa, film -író és dramaturg. 1947-től négy évtizeden át tanított.

szepesmaria fiatalon

Irodalmi munkássága sokszínű: az alkímia történetét misztikus regénybe foglaló művel indul, majd gyermekregényekkel, mesékkel folytatódik. A 70-es évektől tudományos-fantasztikus regényekkel jelentkezik. A 80-as évek végétől a mágikus-misztikus tanok és a keleti vallások, filozófiák iránti érdeklődése nyilvánul meg tanulmányaiban és könyveiben (mágia-sorozata több mint féltucat kötetet számlál). Az összefüggések tudományát kutatja. Az emberi lélek romboló és építő erőinek kérdésköre tudományos-fantasztikus regényeit is meghatározza.

Első, Surayana élő szobrai c. sci-fijében a más dimenziókkal való kapcsolatteremtés katasztrófához vezet. A mesterséges konfliktusmentesség miatt lelkileg elkényelmesedett társadalmat s a civilizációt csak egy, még korunkban hibernált tudós egészséges életösztöne menti meg. Következő regényében ( Tükörajtó a tengerben) egy tudományos kísérlet következtében jelentkeznek a válság jelei (a fiatalok agressziója) a tengermélyi kutatótelepen, s a rendet egy fejlettebb intellektusú, testének lelki és fiziológiai folyamatait egyaránt tudatosító, az antivilágból származó ember állítja helyre. Napszél c. regényében egy magasabb fejlettségi fokon álló idegen civilizáció képviselői ébresztik rá a négy főhőst a pusztító ösztönöket megzabolázó részvét és szeretet hatalmára.

Szepes Mária műveinek lélektani irányultsága A változatlanság hullámhosszán c. tudományos-fantasztikus hátterű pszichodrámájában teljesedik ki. Egy 21. századi időutazó "időtörést" szenvedve megreked egy tizenöt perces intervallumban, ahol szemtanúja lesz a tér és az idő más rétegeiben, síkjain élő emberek élete legfontosabb eseményeinek, mígnem szembesülve hibáival, gyöngeségeivel sikerül kitörnie az ismétlődő idő fogságából, hogy saját jelenében megpróbáljon új életet kezdeni.

Legutolsó regényében több a kalandos elem: egy hatalmi vágyban égő őrült túszul ejti a 21. század nyolc legnagyobb Nobel-díjas tudósát. Célja, hogy befejeztesse velük az ultrahanggal pusztítani és teremteni egyaránt tudó orgonáját, és átvegye a hatalmat a Föld fölött

Szepes Mária műveinek alapgondolata: ismerd meg önmagadat, s megismered a jövőd is! Figyelmeztetése korunk emberének szól: vigyázz a környezetedre, mert a Föld az otthonod, itt kell az új Édent megteremtened!

szepesmaria idősen

Érdekesség: testvére Scherbak MiklósViktor, akit Wictor Charon-ként ismer az ezotérikus irodalmat kedvelő és ismerő emberek többsége.


Kapcsolat

>>> Jelentkezz be a kapcsolat adatok megjelenítéséhez <<<

Nem küldhetsz hozzászólást!