Haich Erzsébet - Beavatás

Könyvek:  Főkönyvmoly
Haich Erzsébet - Beavatás

Fülszöveg

Fülszöveg: Egy barátom ajánlta ezt a könyvet.
Néhány szóban: Szepes Mária misztikuma, Erich von Däniken fantázia gazdagsága, Balogh Béla spiritualitása egyben. A regény 1954-ben íródott, messze megelőzve korát.
A misztikus önéletrajzi regény keretbe foglalja az óegyiptomi nagy beavatást és válogatást ad Ptanhotep főpap tanításaiból, amelyek az univerzum, az emberi lélek és a sors okkult törvényeibe engednek bepillantást. A történet fiatal hősnője számtalan lélegzetelállító lelki kalandon át ismeri fel belső vezetőjét, reinkarnációs élményében azonosítja őt háromezer évvel korábbi tanítójával, a tisztánlátó főpappal, akitől annak idején mint a fáraó elszánt de éretlen lánya kicsikarta a beavatást. Az első kötetben elkezdődött tanítás folytatását és azt, hogy élettapasztalatok híján milyen sorsra jut a fáraólány, ebből a második kötetből ismerheti meg az olvasó. A misztika egész területét átfogó, és a karma, valamint a reinkarnáció törvényeit érzékletesen megjelenítő gondolatok, élmények és tapasztalatok egész tárháza nyílik meg előttünk.
A regény két idősíkban játszódik, a keret egy kislány története, aki a második világháború idejére érik nővé, s élete során számos állomást jár végig. A kereten belül pedig a kislány reinkarnációs élményeként egyiptomi papnőként élt élete elevenedik meg, amelyen keresztül apja, a fáraó és annak testvére, a beavatott pap tanításait ismerhetjük meg.
Nagyon érdekes olvasmány, amely különös magyarázatokat ad az emberiség történelmének kezdetét, az ősi civilizációk rejtélyesen nagy csillagászati és matematikai tudását, az egyiptomi piramisokat és az asztrológia alapjait érintő kérdésekre.
Osztályozás (1-10) : 10

Vélemény, idézetek

Elisabeth Haich vagyis Haich Erzsébet 1897. március 20-án született Budapesten.
Haich Erzsébet
Zenét és szobrászatot tanult, az I. világháborút követően nemzetközi elismertségre tett szert.
Ezzel párhuzamosan rendkívüli spirituális és ezoterikus érdeklődés is motiválta őt.
A harmincas évek végén o alapította az első budapesti jóga-iskolát, ami a szovjet megszállásig működött. Kénytelen volt emigrációba menni, először Amerikába ment, majd Zürichben Selvarajan Yesudian nagyhírű mesterrel közösen alapított hathajóga-iskolát.
Ezzel párhuzamosan szintén nyitott Olaszországban, Diano Marinoban egy nyári jóga-iskolát, amely átköltözött Svájcba, Ponte Tresába az ötvenes évek elején. Mindkét iskola 1989-ig működött.
Haich Erzsébet 1994 júliusában tért vissza az örök, belső forráshoz.

 

Ha ez tetszett, olvasd el "Anasztáziát" is

Anasztázia

valamint ajánlom Szepes Mária: A vörös oroszlán című remekművét:

A vörös oroszlán


Kapcsolat

>>> Jelentkezz be a kapcsolat adatok megjelenítéséhez <<<

Nem küldhetsz hozzászólást!