Kováts Róbert (Robert Lawson) - A lélek útja

Könyvek:  Főkönyvmoly
Kováts Róbert (Robert Lawson) - A lélek útja

Fülszöveg

Fülszöveg: Előljáróban csak annyit: soha nem értettem, és szomorúsággal töltött el, hogy egyes magyar
írók nem vállalják fel magyarságukat! Tényleg az idegennevűségtől remélik az eladási statisztikáik feljavulását?
Ez az egyébként rendkívül jól megírt könyv, Kováts Róbert „tollából” származik, akiről semmi információt nem tudtam összegyűjteni a világhálón....

Na de röviden a regényről: többek közt a megtudhatjuk: Miért kell újra és újra visszatérnünk ide, mi történik velünk életeink között?
Mi dönti el, hol és milyen testben fogunk élni, kik lesznek a családtagjaink?
Tényleg mi alakítjuk a sorsunkat, vagy csak bábuk vagyunk egy sakktáblán
Miért hagyja Isten, hogy ennyi szenvedés és gonoszság legyen a világon?
Mi a lelki társak titka, létezik-e az örökké tartó szerelem?
Miért követjük el életről-életre ugyanazokat a hibákat?
Mi a megvilágosodás titka, hogyan érhetjük el?


A lélek útja története
A történet főhőse egy David Becker nevű férfi, aki boldog, kiegyensúlyozott életet él feleségével, Julie-val. De idilli életük hamar véget ér, amikor egy vakációjuk alkalmával tragikus balesetet szenvednek. A szerelmét elveszítő, mély depresszióba zuhanó David nem képes szembenézni a történtekkel, életét a továbbiakban értelmetlennek látja. Úgy dönt, öngyilkos lesz.
Azonban tettét egy rejtélyes látogató akadályozza meg, és ennek a találkozásnak sorsfordító ereje lesz a műben. A látogató David lelki segítője, egy angyalszerű lény, Navina, aki felkínál egy egyszeri lehetőséget a férfinek; alkalma nyílik rá, hogy bepillantást nyerjen előző életei legfontosabb eseményeibe, hogy megértse nem csak az Életet magát, hanem ezen a szövevényes, karmikus láncokkal, szenvedéssel és örömteli eseményekkel teli világon át megértse önmagát is, valamint azt, hogy miért kellett ekkora csapást elszenvednie.
David vonakodva bár, de elfogadja a segítséget és ezzel egy fantasztikus utazás veszi kezdetét, mely végig a valóság és a rég elfeledett, homályba burkolózó emlékek határán bontakozik ki.

Utazás az előző életek világába
Az évezredeket felölelő, lebilincselően izgalmas út a világ számos táján játszódik, ahogy haladunk előre a könyvben, úgy közeledünk David jelenéhez. A cselekmény során felbukkanó élethelyzetek, személyek és események mind egy-egy tanulságként, okító leckeként szolgálnak Davidnek, aki szépen lassan egyre jobban megérti a karma lényegét, az élet alapvető törvényeit, melyek minden ember életét befolyásolják.
David kalandos útján át bepillantást nyerünk a túlvilág, a létköz szférájába is, mely során döbbenetes titkok kerülnek napvilágra. Számtalan téma, érdekfeszítő beszélgetések elevenednek meg a lapok közt, Navina az élet mély igazságait osztja meg a férfival. Szóba kerül többek közt Isten és a szabad akarat kérdése, miért pont ott élünk ahol és miért pont abban a testben amiben, miért olyan az életünk amilyen, milyen karmikus gátakat szab saját egónk, valamint miért kell újra és újra visszatérnünk ide, és létezik-e örökké tartó szerelem a lelki társak közt?
Ez utóbbi egy sarkalatos pontja a műnek, ugyanis David az út során átélt döbbenetes élményekkel gazdagodik, de lelkét folyamatosan kínozza felesége elvesztésének tudata. Így a történetben előforduló helyszínek, élethelyzetek és események nem csupán okító jellegűek, hanem hátteréül és gyógymódjául is szolgálnak a férfi összetört lelkének.
A cselekmény egyszer megindító és gyönyörű, másszor véres és kegyetlen, azonban a tanulás és lelki fejlődés állandó jelleggel van jelen a műben. Megjelennek olyan híres személyek, mint pl. Jézus, valamint az ókor harcos királya, Leonidász.

Az üzenet
A lélek útja bár számos életbölcsességet és információt tartalmaz, melyek révén az olvasó sokat megtudhat a világról és önmagáról, valamint egy remekül megírt történeten át kísérhetjük figyelemmel egy lélek gyógyulását – mégsem ezek a legszembeötlőbb elemei a műnek. Sokkal inkább a megbékéléssel teli tanító erő és a számtalan elgondolkodtató kérdés és válasz, melyek mind David segítője révén kerülnek elő.

Kováts Róbert, (Robert Lawson) remek érzékkel megírt, színes, filmszerű spirituális kalandregénnyel szól az olvasókhoz. Üzenete egyszerű; bár sorsunkat mi magunk alakítjuk tetteinkkel és azzal is, amit nem teszünk meg, mégsem vagyunk soha egyedül. Valaki állandóan vigyáz ránk, segíti a fejlődésünket, mint ahogy egy szülő figyeli gyermekét, ahogy az járni tanul…

A lélek útja mind történetével, mind összetettségével kiemelkedik a hasonló műfajú könyvek közül. Maradandó és mélyen elgondolkodtató élmény azoknak, akik nem elégszenek meg az élet felszínes nézőpontjával.

Vélemény, idézetek

Ha ez tetszett, ezt imádni fogod: Richard Matheson: Csodás álmok jönnek

 Csodás álmok jönnek

És ezt legalább annyira:


Kapcsolat

>>> Jelentkezz be a kapcsolat adatok megjelenítéséhez <<<

Nem küldhetsz hozzászólást!