Adrian Barnes - Álmatlanok

Könyvek:  Főkönyvmoly
Adrian Barnes - Álmatlanok

Fülszöveg

Fülszöveg: Egy nap Vancouver lakossága azt tapasztalja, hogy senki, vagyis szinte senki nem aludt előző éjjel. Másnap ugyanez történik. Harmadnap megint. Kiderül, hogy az egész világ ugyanabban a bajban szenved. Csupán néhányan maradnak az alvás képességének birtokában, ráadásul mind ugyanarról álmodnak: egy furcsa, aranyszínű fényről.

Hat napnyi teljes alvásmegvonás után bekövetkezik az alvásdeprivációs pszichózis. Négy hét után a test belehal. A két időpont között pedig elszabadul a pánik és a pokol. Egy bizarr új világ jön létre, amelyben azok veszik át a vezetést, akik korábban a társadalom peremére szorultak, és az új hatalom egészben nyeli le a régit.

Adrian Barnes bemutatkozó regénye a legvadabb posztapokaliptikus rémálom – nem véletlenül jelölték érte az Arthur C. Clarke-díjra, és tekintik a kortárs sci-fi egyik legizgalmasabb és egyben legfélelmetesebb új hangjának.
Idézetek a könyvből:: Isten veletek csokoládé és kiskutyák és erekciók és régi futócipők és használt könyvek és karácsonyreggel és ropogósan friss újság és kisbabák és Coca-Cola és napégette bőr fehér vászonlepedőn és rosszkedv és késő éjszakai nassolás és szélessávú internet és Charlie Brown és fagylalt és Beatles és Beach Boys és gyümölcsös turmix és ócskaságboltok és fekete-fehér fényképek és kedvenc könyvek és hideg sör és hóviharok és heves esők és éttermi vacsorák és érkezés és indulás és kimerültség és vizelési inger és fáradtság és biciklik és autók és csókok a nyakba és nyújtózkodás és vitatkozás és víz és só és festmények és árnyék és dickensi árvák és viaszos fenyőtűk és forró homok és cédrusillat és minden sor, amelyet Shakespeare valaha leírt és borotválkozás és izomláz és jégkocka-ropogtatás és postaládák és pattogatott kukorica a moziban és csekkbefizetés és citromillat és…

Vélemény, idézetek

Hasonló témájú:

 


Kapcsolat

>>> Jelentkezz be a kapcsolat adatok megjelenítéséhez <<<

Nem küldhetsz hozzászólást!