Pacsay Imre - A lélekfa gyümölcse

Könyvek:  Főkönyvmoly
Pacsay Imre - A lélekfa gyümölcse

Fülszöveg

Fülszöveg: 2055.A Föld jelentős területei, Ausztrália, Dél-Amerika, Észak-Amerika lakhatatlan. Afrika egy pusztító járvány miatt évtizedek óta karantén alatt van, a betegség maradék túlélőiről nem tudni semmit. Ázsia nagy területei pusztasággá váltak, az emberiség életben maradt képviselői Európában és a bolygó néhány más, még lakható részén tengetik mindennapjaikat. Az éhezés az úr, a víz a legdrágább erőforrások egyike. Az energiahordozókon alapuló modern technológia rendkívül sebezhető a sűrűvé vált napkitöréseknek és az elhanyagolt hálózatoknak köszönhetően. Ezért a technológiai fejlődés teljesen megállt.

Az emberiség a Földdel együtt haldoklik. A lakosság közel 80%-a elpusztult a háborúk, járványok, éhezés és egyéb természeti csapások miatt. A bolygón új világrend alakult ki, mely kasztokra osztja az emberiség megmaradt képviselőit. A csúcson az elit tagjai élnek, legalul pedig a barbárok és vandálok. A vallások gyakorlását betiltották. A legfelsőbb kasztbeliek tagjai közül kiemelkednek az Uralkodók. Ők egy-egy, még lakható régió élén állnak, korlátlan hatalommal bírva. Az elit luxus körülményeit a napi túlélésért küzdők teszik könnyebbé, felső és alsó kasztbeli szolgák seregei állnak rendelkezésükre. A barbárok és a vandálok kivételével szinte mindenki EES tetoválást visel a homlokán, ez azonosítja a különböző társadalmi rétegek képviselőit. Az alsó kasztbeliek tudatosan elbutított emberekből állnak.

Az elit tagjai különleges biológiai halhatatlanságot tudnak megvásárolni. Létük végső percei után rövid ideig még életben tartott agyuk minden tudása és emléke eltárolható egy lélekfának nevezett, genetikailag kifejlesztett növény sejtjeiben. Ez a tudás a növény gyümölcseinek fogyasztásával teljes egészében továbbadható. A különleges fa nagyobb biztonságot jelent a tudás és a lélek hallhatatlansága számára mint a napviharoknak kitett sebezhető számítógépes rendszerek.

Az egykori Magyarország területén kezdődő történetben, a keletről, Szaratovból érkezett Barsukov Uralkodó földeket akar vásárolni a közép-európai régió legnagyobb birtokosaitól, két japán nagyúrtól. Keletről menekülnie kell egy ismeretlen eredetű pusztító erő miatt. A pénz már nem képvisel értéket, ritka természeti kincsek a valódi fizetőeszközök. A földvásárlás ára hatalmas mennyiségű nemesfém, drágakő és cseppfolyós földgáz. Barsukov Uralkodó az üzletet megkötve kertész szolgákat kér lélekfái átmentéséhez japán üzletfeleitől. A szellemileg eltompult, félig állati sorban élő nyomorult szolgák borzalmas körülmények között teljesítik feladatukat a távoli Szaratovban. Majd hazafelé vezető útjuk során rejtélyes, és útitársaik számára végzetes események sorozata rákényszeríti őket a lélekfák gyümölcseinek fogyasztására. Ez a fordulópont addigi életükben. A frissen szerzett tudás révén ébredők lesznek, akik ráeszmélve embertársaik helyzetére megkezdik gigászi küzdelmüket a totálisan elnyomó rendszer ellen. Mindeközben a rég betiltott Bibliában előre megírt események jelzik a végső idők közeledtét. A Tartarosz lassan feltárja leláncolt kapuit.

Vélemény, idézetek

Kapcsolat

>>> Jelentkezz be a kapcsolat adatok megjelenítéséhez <<<

Nem küldhetsz hozzászólást!