Nicholas Evans - A csapda

Könyvek:  Főkönyvmoly
Nicholas Evans - A csapda

Fülszöveg

Fülszöveg: A Sziklás-hegység egyik kis településének, Hope-nak a határában megjelenik egy farkasfalka. Ilyen a múlt század óta nem volt, hiszen többek között éppen Hope alapítói mészárolták őket. A farkasok ma már védettek, súlyos pénzbírság terhe mellett tilos vadászni rájuk. De amikor széttépnek egy kutyát, amely a városka legtekintélyesebb polgárának kisunokáját próbálta megvédeni, majd egyre több marhát ölnek meg a környékbeli legelőkön, a település felbolydul. Bika Calder, az öntörvényű gazda társaival együtt legszívesebben kiirtaná a farkasokat, az állam viszont odaküldi Helen Ross fiatal farkasbiológust, hogy az országos vadvédelem ottani szakértőjével együtt figyelje az állatok mozgását…

Helennek váratlan segítőtársa akad Calder tizennyolc éves fiának, a dadogó, kisebbrendűségi komplexusban szenvedő Luke-nak a személyében. El is kél a segítség, mert közben egy vén farkasvadász, a régi farkasirtók utolsó mohikánja Bika megbízásából ördögi csapdáival mészárolni kezdi az állatokat.

Vajon hogyan oldódik meg a drámai konfliktus, amely kis híján emberéletet is követel? Mi lesz a farkasokkal, de legfőképpen a farkasasszonnyal és szerelmével? Lehet-e megnyugtató megoldást találni, amikor nemcsak törvény és hagyomány, érdekek és szenvedélyek csapnak össze, hanem az ember magával a Természettel kerül ellentétbe?

Vélemény, idézetek

Kapcsolat

>>> Jelentkezz be a kapcsolat adatok megjelenítéséhez <<<

Nem küldhetsz hozzászólást!