Marcello D'Orta - Rómeó alulról jegyezte el Júliát

Könyvek:  Főkönyvmoly
Marcello DMarcello D

Fülszöveg

Fülszöveg: A kisdiák nem gondolkodik. A kisdiák vélekedik, összefoglal, értelmez, gondolatai támadnak, eldönti, helyes-e ez vagy az. Ezek az Örök Tanító szavai, kérdései. A kérdéseket ezúttal is D'Orta tanító úr közvetíti. A tanítás gyakorlatától immár elszakadva, két viharos sikerű tanárúrkérem-ízű könyvvel az Én reméljük, meguszom és az Isten ingyér teremtett bennünket című gyerekdolgozat-gyűjteménnyel a háta mögött. A kérdésekben is van némi rosszmájúság: ilyenek vagyunk, ilyenek vagytok, tanító bácsik, mikor nyájasan a a tanítványaitokhoz fordultok. Ezúttal kiváltképp kényes a kérdés, veszedelmesen robbanékony a magja. Mert a kislány, a kisfiú a szexről vélekedik. A Biblia idevágó passzusait értelmezi. Erre vonatkozó irodalmi ismereteit foglalja össze. Szóval D'Orta tanító úr közvéleménykutatást végez. A válaszokban ezúttal sem csalódunk. A kis kamaszok meghökkentően sokat tudnak és meghökkentően keveset. Szexuális nevelésük, akár Romeo és Júlia tanulságos eljegyzése, alulról történik. Egymástól vagy a kulcslyukon keresztül szerzik ismereteiket. Meg, persze, a tévéből. S mert ráadásul a felnőtteknek tetsző válaszokat igyekeznek adni, bájosan idétlenek. Az olasz kisdiák különleges kisdiák, a nápolyi még inkább az. Mégis az olvasó ráismer bennük a mieinkre.
Idézetek a könyvből:: Kedvcsinálóként jöjjön inkább néhány kiragadott gondolat, az én kedvenceim:

Egy a baj az iskolai szexuális neveléssel, hogy pont az apácákra van bízva, az apácák ugyanis azért mentek el apácának, mert végképp nem értenek a szexhez!

Az állatok úgy szaporodnak, ahogy mi, csak szabadtéren csinálják, és nem izgatják magukat, hogy rajta lesznek kapva.

Szerintem lehet barátság férfi és nő között, de jobban járnak, ha a nő csúnya, máskülönben veszélyezteti, hogy a férfi beleszeret.

Jobb paráználkodni, mint elválni. Mert a paráználkodás gyorsan lezajlik és a feleség meg se tudja, a válás viszont életfogytiglan tart, és akkor az egész családnak befellegzett.

Vélemény, idézetek

Ízelítő a könyvből:

A gyerekek nagyjából az anyjuk hasából születnek (pontosabban a mamájukéból, a mostohaanyák ugyanis nem szaporodnak), kilenc óra várakozás után. Az ondószálak futóversenyt rendeznek, és az nyer, aki veszít. Az alagút egy bizonyos pontján találkoznak egy szerelmes petesejttel, egymásra néznek és egyesülnek, és ez a folyamat eredményezi a gyereket, akit aztán szükség szerint vagy fiamnak vagy lányomnak hívnak...

 

***

„Legyetek termékenyek, szaporodjatok!” - mondja a Szentírás. Okos dolog-e manapság sok gyereket nevelni? – 3


Biztos azért, mert még csak tízéves vagyok, de végképp nem értem, mit kell azon annyit problémázni, hogy legyen gyerek vagy ne legyen, egyesek egész kiakadnak rajta.
Szerintem egyszerű: ha van rá pénz legyen, ha nincs, ne legyen. De  a  felnőttek  szeretnek  mindent  túlkomplikálni.  A nagybátyámnak, Vincenzónak például hét gyereke van, májusra kész a nyolcadik, rendes munkája meg nincsen. Mondja is, hogy most már elég a gyerekből, és ezzel Carmelina néni is egyetért. De aztán elmegy az anyjához és
bőgve jön haza, mert az meg azt mondja neki, hogy halálos bűn direkt elcsinálni a gyereket, a Pápa gyereket akar, és betiltott minden antifogamzásgátló módszert. Vincenzo bácsinak erre eldurran a feje és ordítozik, hogy mit ért ehhez a Pápa, mikor
iszen aggszüz, és ráadásul serbliszám áll nála a pénz. Aztán lehiggad, odamegy, cirógatja, vigasztalgatja, hogy nebusuljon, majd kitalálnak ők valami törvényes gyerekgátló megoldást. De erre Carmelina néni csak még jobban rázendít és azt hajtogatja, hogy olyan nincs, igy is úgy is a Pokolban fognak kikötni. Megnéztem a könyvben, szerintem nem is olyan vészes dolog az a fogamzásgátló.
A két leghíresebb módszer az óvszer és a tabletta. A tabletta egy aszpirinforma ovális orvosság, amely szájon át bevéve eltörli a hasban a gyerekeket, még mielőtt kialakulnának. De figyelem:  a  tablettát  egyslukkra  kell  bevenni,  mert meglepetéseket okozhat. Az óvszer egy gumiacskó férfiaknak, amely megakadályozza az ondószálakat a gyerekcsinálásban.
Gyógyszertárban vagy butikban lehet kapni, és a végsőkig viselni kell, de vigyázat, csak egyszer lehet, mert ha aztán szétmegy, beüt a krakk! A tabletta a gyerektől megvéd, de az Aidstől nem, az óvszer viszont igen, ezért célszerű mindig a zsebünkben tartani.
A nővérem egyik barátnőjétől hallottam, mikor egyszer sugdolóztak, hogy van még a presszárium is, amit a feleség tesz fel magának, és olyan, mint egy esernyő. De sehogy se tudom elképzelni, hogyan működik.
Remélem, mire én felnövök, csak kitalálnak egy olyan módszert, ami a Pápának is szimpatikusabb, és nem is annyira röhejes.

 

 


Kapcsolat

>>> Jelentkezz be a kapcsolat adatok megjelenítéséhez <<<

Nem küldhetsz hozzászólást!