Barbara Wood - Tökéletes Harmónia

Könyvek:  Főkönyvmoly
Barbara Wood - Tökéletes Harmónia

Fülszöveg

Fülszöveg: Miként az "Árnyak a napfényben" című regény, ez is egy több generáción átívelő családtörténet. De mindez nem kronológiai sorrendben tálalt események sorrendje, hanem a mintegy nyolcvan év történései részenként adagolva, hogy a történet folyamán, azokat az eseményeket, melyeket a fantáziánk épített a történethez a sejtelmes utalások hatására, sorra porrá zúzódnak, és újabbnál-újabb fejleményekkel szembesülünk.
Ráadásul az egész szerelmi- illetve családtörténet, egy krimibe van ágyazva.
Akárcsak a többi Barbara Wood könyv, ez is letehetetlen...

Ami nekem még külön is nagyon tetszik a Barbara Wood regényeiben: soha nem próbálja takargatni az imperialista világ- és itt beszélek főleg Amerikáról- aljas húzásait. Egy-egy regénye, szerves kritikája is a fent említett világ túlkapásainak.
Idézetek a könyvből:: Egy szigetre vittek minket, amelyet „Angyal"-nak neveztek, de ördögök irányították. Itt hallottam először a kiutasítási törvényről, arról a láthatatlan falról, amelyet a kínaiak kirekesztésére emeltek. Nekem szerencsém volt. Apám amerikai volt. Az előző évben még az Amerikában élő kínai férfiak feleségét és gyerekeit is beengedték az országba. De aztán új törvényt hoztak – az 1924-es bevándorlási törvényt –, amely azt is megtiltotta, hogy az Amerikában élő, engedéllyel bevándoroltakhoz csatlakozhasson a családjuk. Ezeket a nőket és kisgyermekeket, akikkel együtt tettem meg a hosszú hajóutat, visszaküldték Kínába, a nyomorba, a betegségbe, és soha többé nem láthatták a férjüket. Egy fiatal nő felkötötte magát,
mert a férfit, a szerelmét beengedték, de őt visszaküldték.


a mikrohullámmal kezelt étel nem ártalmas, csak kényelmesebbé teszi az életet, mert gyorsabban elkészül az étel. Ő (a nagymama...) azt hajtogatta, hogy a túl hamar megfőtt ételt az ember hamarabb emészti meg, és fölborul a szervezet egyensúlya.

Vélemény, idézetek

Kapcsolat

>>> Jelentkezz be a kapcsolat adatok megjelenítéséhez <<<

Comments   

# Schnee Eva 2014-11-04 23:28
Szivesen elolvasom ha elkuldod.koszonom

Nem küldhetsz hozzászólást!