Thea Beckman - Amazonkirályfi

Könyvek:  Főkönyvmoly
Thea Beckman - Amazonkirályfi

Fülszöveg

Fülszöveg: A könyvborító ne tévesszen meg senkit!!! Ez a gyerekes kép, köszönőviszonyban sincs a témával!!!
Ez egy nagyon jól megírt, elgondolkodtató disztópia...

Hat évszázada már, hogy a harmadik világháború elpusztította a Föld minden nemzetét. Csak néhány távoli zugban maradtak emberek. Idővel azonban két „birodalom” jön létre – egymástól távol, egymásról mit sem tudván. Az egyikben – fent, a zord északon – asszonyok uralkodnak, s mert külső hódítóktól nem kell tartaniuk, nem is rendezkednek be fegyveres védelemre. A férfiak szerepe, társadalmi fontossága így érthetően csekély. Ám egy napon kérlelhetetlen ellenség – a Bádeni Birodalom – harcosai jelennek meg az északi állam békés partjain. Izgalom, szerelem, kaland, ötlet és gondolat jellemzi Thea Beckman Európa-szerte zajos sikert aratott kötetét.
Idézetek a könyvből:: Idézet a könyvből:
...ezt az országot tényleg az asszonyok kormányozzák. Te jó ég, hova kerültek? Hogy lehet ezeket az ostoba, értetlen nőszemélyeket meggyőzni a műszaki fejlődés előnyeiről?
Egyszerűen fel sem fogják, miről van szó...
– És hova juttatta – hallotta a Konega hangját – a műszaki fejlődés az emberiséget? Majdnem ezer évvel ezelőtt ez volt a nagy Tragédia kiváltó oka.És sok száz évig tartott, amíg a Föld legalább részben újra lakhatóvá vált. Így aztán a thuleiek nehéz esküt tettek: ilyesmit soha többé.
– Ostobaság. A gépek és motorok elősegítik a jólétet, a gazdagságot,megszabadítják az embereket a hosszan tartó nehéz munkától. Átveszik az izmok munkáját és...
– De mi kifogása van a fizikai munka ellen? – kérdezte a szép fiatalasszony a jobbján.
– Túl lassú, nem elég termelékeny!
– Miből nem termelnek eleget? – kérdezte a Konega élesen.
– Hát... semmiből! A gépek jobb munkamegosztást tesznek lehetővé, úgy,hogy tíz gépmunkás többet termel, mint száz kézi munkás. Értik? Ez fokozza a jólétet, a lakosság több mindennel rendelkezik... és... és... Ide figyeljenek, én nem vagyok közgazdász, hanem a világismeret professzora, és az más szakma.De még én is tudom, hogy a gépek nélkülözhetetlenek egy bizonyos életszínvonal eléréséhez.
– Úgy érti, hogy a Nagy Bádeni Birodalomban már alig-alig kell dolgozniuk az embereknek, mert minden munkát a gépek végeznek? – kérdezte egy másik asszony.
Kunz már-már hevesen bólintott, aztán megijedt a saját lelkesedésétől. Eszébe jutottak az otthoni gyárak, ahol csak úgy zakatolnak, csikorognak, zúgnak és fütyülnek a gépek. És a munkások ezrei, akik napi tizenkét órán át ott állnak a kerekek és szivattyúk között, éhbérért. Asszonyok – nyomorult, szegény asszonyok – csomagolják a termékeket, de sosem elég gyorsan, mert állandóan űzik őket és ordítoznak velük, hogy dolgozzanak keményebben.
Jólét? Igen, a Nagy Bádeni Birodalomban sok ezer milliomos volt és sok jómódú ember, katonatisztek, gyárosok, szervezők, az Egon munkatársai. Ők nem dolgoztak, hanem a munkások kizsákmányolásából éltek. Mindig is így volt, és így is van rendjén. De hogy lehetne ezt ezekkel az ostoba nőszemélyekkel megértetni?

Vélemény, idézetek

Kapcsolat

>>> Jelentkezz be a kapcsolat adatok megjelenítéséhez <<<

Nem küldhetsz hozzászólást!