Nemere István - Elveszettek

Könyvek:  Főkönyvmoly
Nemere István - Elveszettek

Fülszöveg

Fülszöveg: Cunami söpör végig a békés ázsiai tengerszakaszon, magával ragadva egy sétahajó maroknyi utasát. A turisták közül néhányan csodával határos módon túlélik a katasztrófát, ám ahol magukhoz térnek, az egy furcsán megváltozott világ.

A föld, ahová kerülnek, eleinte lakatlannak tűnik, ám nem sokkal később mégis emberek nyomaira bukkannak. Az itteniek nem kisebb titkot rejtegetnek, mint a ... na de nem fogom lelőni a poént!!! Olvasd el és megtudod!

Magyarország legtermékenyebb mesemondója visszatért gyökereihez, és új, ízig-vérig SF regényében az emberi felelősség kérdését boncolgatja: jobbíthatjuk-e mások sorsát akaratuk ellenére, összeegyeztethető-e a humánussággal, ha embertársainkból csinálunk kísérleti egereket?

Kár lenne kihagyni!
Osztályozás (1-10) : 10

Vélemény, idézetek

Csak mint érdekesség:  az írónak eddig (2018 február 8):  694 könyve jelent meg!!!!

 

Ha nem is egy saját néven írt könyvét vagy novelláját, hanem egy álnevei egyikén írt művét. Magyarországon senki nem írt annyi könyvet, mint ő – ahogy eszperantó nyelven írt műveivel is világcsúcstartó –, eddig csak a saját nevén 636 könyve jelent meg, saját számítása szerint több mint 11 millió példányban, 14 országban 12 nyelven. Mégsem vették be soha a Magyar Írószövetségbe, mert a „tevékenysége a tagságot nem indokolta”.

A 70-es évek óta ír könyveket, a 80-as években főleg sci-fi-ket (ezekről a legismertebb, és máig visszatérő vendég az ufókongresszuson, ott láthattam én is). A 90-es évek eleje óta pedig leginkább történelmi témákban ír. Ezenkívül 27 könyvet fordított le. (Kritikusai szerint szétaprózza magát, felületesek a könyvei.)

Mint állítja, munkamániás, optimista és apolitikus, nem kávézik, iszik, dohányzik vagy drogozik. Izgalmas életrajza itt olvasható, csak a legérdekesebb részleteket emelném ki:

  • Nem vették fel a felsőoktatásba, ezért 19 éves kora óta dolgozik.
  • Élete során volt gépgyári segédmunkás, dolgozott erdészetben, volt balatoni mentőcsónakos, könyvesbolti eladó, katona, földmérő állami térképészeti hivatalban, írt kataszteri iratokat, járta lovas kocsin a Balaton-felvidéket, hogy térképeket rajzoljon, dolgozott egy nagy kórház proszektúráján boncsegédként (mint írta: „Vagy háromszáz embert boncoltam fel saját kezűleg, és mondhatom, sokat tanultam ott!”), vezetett politikai beszélgetős műsort egy kábeltévén, volt könyvtáros, biztosítási ügynök, mentőápoló, diplomáciai tolmács, gépkocsivezető, szerkesztő és sajtótitkár. 1980 óta szabadúszó, munkaerkölcs szempontjából ezt az életformát tartja a legmagasabbra.
  • A hatvanas-hetvenes években több évig Lengyelországban élt akkori feleségével. Itt egy este Lengyelországban majdnem elütötte egy fekete Volga, amit állítólag a későbbi II. János Pál pápa vezetett.
  • Tud lengyelül és eszperantóul, illetve sokat ért angolul, németül, franciául, olaszul, spanyolul, oroszul, szlovákul és ukránul.
  • 1970 nyarán megpróbált Jugoszlávián keresztül Hollandiába menekülni, de már a varsói reptéren visszatartották.
  • 1972-ben titokban írt egy könyvet arról, hogy Gagarin igazából nem járt az űrben, csak egy politikai propagandafogás volt, erre a lengyel politikai titkosrendőrség az élettársa lakásán és az albérletében házkutatást tartott, 4000 oldalnyi magyar nyelvű kéziratot elkobozva.
  • Kelet-Berlinen át jött vissza Magyarországra, ahol a rendszerváltásig megfigyelték, és telefont sem kaphatott – de szabadon utazhatott, és a könyvei is megjelenhettek.
  • 1974-ben, 30 éves korában jelent meg első regénye, egy krimi (A rémület irányítószáma), és 1981 óta nem telt el úgy év, hogy ne jelent volna meg több könyve.
  • Két unokája van.
  • 29 évig élt Esztergomban egy dombon, Budapesten vagy Pest megyében soha, mindig vidékinek tartotta magát. Most egy erdős tanyán él az Alföldön.

Honlapján 42 írói álnevet gyűjtött össze: Alissa Altamira, Pjotr Sztyepanovics Alihanov, Bíró Dániel, Chris Brandt, Raymond Darieni, Norbert Dax, Daniel Florion, Nigel Forest, Richard Haack, Henry Hamilton, Stewart Harrington, Stuart Harrington, Stuart Herrington, Kiss-Béry Miklós, Kovács Gergely István, Klaus von Lottinge, Jean-Paul Leblanc, Mack Maloney, Keira McKenzie, Maria Messina, Miranda Miller, Melissa Moretti, Sir Steve Morton, T. Moward, Stefan Niemayer (azaz Nemere István, náci témájú könyveit ezen a néven írta), S. Nording, Steve Nording, Stefanie Nordking, Paul Patrick, Palma Patton, Angela Preston, Robert Repton, Steve Repton, Anton de Saint-Etienne, Salome al-Saffin, Lilly Seymour, R. C. Smith, Richard Stone, Tihanyi István, Vitéz Miklós, Oscar Welden, Vanessa Wilmon. Sok könyve rendszeresen megtalálható hipermarketek kasszájánál.

​ Azért használ álneveket, mert Nemere néven az összeset nem bírná el a könyvpiac. Nőknek, nőkről szóló regényeket ír 3-4 női álnéven, a 20. századról német, angol, orosz és francia álneveken, de 14 életrajzot is írt szerző nélkül. Az ókortól a távoli jövőig minden korszakról írt, a kedvenc témái a nagy diktátorok és az elnyomó rendszerek, a politikai merényletek, a titkosszolgálatok és a kémek tevékenysége, a történelem még felderítetlen rejtélyei, az összeesküvés-elméletek és a magyar történelem, aminek a legtöbb híres szereplőjéről írt már. Rengeteg könyve szól a nácikról, modern nők problémáiról, írt több Micimackó-könyvet, királyokról és fejedelmekről, ufókról, GMO-ról, klímaváltozásról, titkos társaságokról, stb. ​

Kapcsolat

>>> Jelentkezz be a kapcsolat adatok megjelenítéséhez <<<

Nem küldhetsz hozzászólást!